Варна почете Деня на народните будители

21С общоградско честване Варна отбеляза Деня на народните будители. Празника уважиха много деца, ученици и студенти, които дойдоха пред паметника на Паисий Хилендарски в Морската градина

По традиция свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия отслужиха молебен, след което с военен ритуал бяха положени венци и цветя.

От името на Общински съвет – Варна венец поднесе проф. Антоанета Цветкова, председател на ПК „Наука и образование“. Сред официалните лица бяха още изпълняващият длъжността кмет на Варна Пейчо Пейчев, областният управител Андрияна Андреева, представители на Военноморските сили, на ОД на МВР – Варна, на граждански сдружения и неправителствени организации.

В  17:00 ч. историкът Кольо Хубенов от Музея на Възраждането ще разкаже интересни факти пред изложбата с ликовете на национални и местни народни будители, която се намира на пл. „Независимост“. Организатор на събитието е Община Варна, а съорганизатори – Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска митрополия.

 3  10
 18  22
 23  7